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Questions Comments 

Question 1: Should Singapore adopt the 

provisions of the Model Law into its domestic 

legislation? 

 

Yes, we are supportive of the adoption of the 

Model Law provisions. As a regional trade 

hub, the adoption of the Model Law will 

ensure that Singapore remains at the forefront 

of electronic transactions. The Model Law 

will provide a good framework and platform 

for various stakeholders (such as banks and 

trading houses) to engage service providers to 

utilise ETRs.  

  

Question 2: If the answer to Question 1 is 

“Yes”, should Singapore wait for other 

jurisdictions to adopt the provisions of the 

Model Law first? Are there any downsides to 

Singapore being an early adopter of the Model 

Law? 

 

As an early adopter, Singapore will have first 

mover advantage.  

 

The downside to this would be the possibility 

that few countries adopt the Model Law 

provisions or low uptake by the industry. 

Businesses and banks would also invest 

heavily in a system to support the ETR 

framework may be affected by the low take up 

rate.   

 

Question 3: If the provisions of the draft Model 

Law are to be adopted by Singapore —  

(a) do you agree that it is not necessary to permit 

parties to derogate or vary by agreement any 

provisions of the draft Model Law?  

(b) if your answer to (a) was no, which 

provisions should Singapore permit parties to 

Yes, the draft Model Law provides a 

framework for the implementation of 

technology and for the utilisation of ETRs. 

The general functional equivalence rules 

should suffice to align ETRs with transferable 

documents or instruments.  
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derogate or vary from by agreement, and why? 

 

Question 4: If the provisions of the draft Model 

Law are adopted by Singapore, should a system 

of accreditation by an accreditation body, of the 

methods employed by an ETR management 

system, be introduced for providers of an ETR 

system? 

 

Yes, an internationally agreed methodology 

and matrix for accreditation should be 

introduced as this would allow a consistent 

interpretation and application of the “General 

reliability standards” (Article 12 of the draft 

Model Law). This in turn will provide the 

industry with more confidence in ETRs in 

general.  

   

Question 5: If the provisions of the Model Law 

are to be adopted by Singapore, is there a 

necessity for draft article 13 to be expanded by 

enacting provisions on the time and place of the 

dispatch and receipt of electronic transferable 

records? 

 

No.  

Question 6: Do you have any comments on any 

other draft article of the draft Model Law? If so, 

please identify the specific draft article in your 

comment and if relevant, the specific paragraphs 

of the Explanatory Notes in A/CN.9/920 that 

your comment relates to. 

 

Article 7(2) states that “Nothing in this Law 

requires a person to use an electronic 

transferable record without that person’s 

consent.” Paragraphs 44 to 48 of the 

Explanatory Notes in A/CN.9/920 clarifies 

that consent need not be explicit.  

 

More clarity is needed on the time at which 

such consent (or refusal to give consent) 

would be required and what would be the 

legal consequences of failure to give such 

consent. For example, if the issuing bank of a 

letter of credit rejects the presentation of 

documents which are presented in ETR format 

and refuses to pay out on the letter of credit, is 

this generally acceptable or would the issuing 

bank need to have first specified in the letter 

of credit that presentation of documents can 

only be by way of hard copy originals? 

 


